17.4.2010

Prinsessakakku

Ellalla on virallisesti synttärit vasta
Tiistaina, mut juhlinta aloitettiin jo tänään :)



Prinsessakakun tein ja ajattelin laittaa
myös teko-ohjeet, jos ois vaikka jollekkin hyötyä.



Pohja on n.6munan ja senverta korkea,
että leikkasin pohjan neljään osaan.
Täytteeksi vatkasin 5dl kermaa (4dl olisi riittänyt)
ja 2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
ja koska täyte oli aika löysähköä,
lisäsin vielä pussillisen vaniljakastike jauhetta
(lisäsin siis pelkän jauheen, en sekoittanut sitä ensin maitoon).



Kakun alle kannattee leikata pahvista pyöreä alusta,
jonka voi päällystää esim. foliolla tai kontaktimuovilla,
näin kakun käsitteleminen on helpompaa.
Väliin mansikkahilloa ja mansikoita ja vaniljakermaa.
Ensimmäiseen väliin laitetaan keskelle korkeampi keko
täytettä, jolloin kakusta lähtee muotoutumaan hieman pyöreä.
Kostutuksena käytin mansikkamehua sekoitettuna sprite-limukkaan.

Kakun täytin edellisenä iltana ja laitoin yönyli
kelmunsisään ja jääkaappiin, näin kakku kostuu
sopivasti yönaikana.



Pintaan vatkasin voikreemin:

200g vähäsuolaista voita
2dl sokeria
1/2dl vettä

Vesi ja sokeri kiehautetaan ja jäähdytetään.
Voi vatkataan ja jäähtynyt sokeriliemi
kaadetaan sekaan voimakkaasti vatkaten.

Marsipaanin kaulitsin niin, että laitoin leivinpaperille
hiukan ruokaöljyä. Näin marsipaani ei tartu kiinni ja
on sitten helppo leivinpaperin avulla nostaa kakun päälle.
Apuna kaulimiseen voi tarvittaessa käyttää
tomusokeria, jos meinaa tarttua kaulimeen kiinni.
Marsipaania meni 2pötköä, eli 400g marsipaania.



Marsipaani muotoillaan varovasti kakun päälle
ja ylimääräinen marsipaani leikataan mahd. läheltä reunaa.



Pohjapahvin ansiosta kakku on sitten helppo siirtää tarjoiluastialle.
Pahvi saa jäädä kakun alle, kun se on päällystetty kosteuden pitäväksi.



Tiaran tein valkuais-tomusokeri seoksesta,
hiukan laitoin viinihappoa sekaan,
jolloin massa kovettuu nopeampaa.
Pursotin Tiaran leivinpaperille
ja laitoin kuivumaan kuperaan muotoon lasin päälle.

Hieman tarvi harjoitusta, 3 tiaraa pursotin
ja yksi säilyi ehjänä,
opin sen että pursotuksen pitää
olla tarpeeksi paksua :).



Marsipaani on vaaleanpunaista,
nämä mun valoitusolosuhteet taas hiukan hakusessa....




Ja hyvää oli :)


11 kommenttia:

  1. On muuten ihana kakku!

    Ja todella hyvänä päivänä on Ella syntynyt ;)

    VastaaPoista
  2. Todella hienon näköinen ja kiva idea pikku prinsessalle, onnea!

    VastaaPoista
  3. Oi apua, ihan mielettömän upean hieno kakku!! Osatapa tehdä tuollaisia.. :)

    VastaaPoista
  4. Paljon onnea Ellalle! On tosi hieno kakku ja hyvät ohjeet, taidan tallettaa sivun niin voi syksyllä neidin 2-vuotispäivän lähestyessä harkita vastaavaa kakkua...

    VastaaPoista
  5. Vau mikä kakku! Taidat olla aika taitava leipuri. Tuollaista vois kokeilla itse Aadan 5-v. synttäreille, ois varmasti mieluinen. Mielenkiinnolla odotan myös sitä 1v. juhlamekon esittelyä :)

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia :).
    Ammatiltani olen leipuri-kondiittori, joten jokunen kakku on tullut täs vuosien aikana tehtyä :).
    Susanna, mekkopostaus tulee tän pv aikana, kunhan ehdin siirtämään ja muokkaamaan kuvat :).

    VastaaPoista
  7. Heippa, tuli vastavierailulle ja löysin tämän upean kakun ja etenkin tuon tiaran! Tosi hienosti olet onnistunut sen saamaan ehjänä. Viinihappo on ilmeisesti sitä apteekista ostettavaa jauhetta?

    Ehtisitköhän vielä kertoa, paljonko tuota viinihappoa laitetaan, ja pitääkö se liuottaa erikseen ensin nesteeseen?

    VastaaPoista
  8. Hanna: viinihappoa saa ihan isoist marketeistakin jauheena, sitä kun käytetään myös säilönnässä.
    Tarkkaa määrää en osaa sanoa, mut esim. desiin valkuiais-tomusokeri seosta olen laittanut teelusikan kärjellä ihan pikkumäärän. Ainetta ei tarvi liotella, sen kuin lisää vain massaan :). Viivihappoa laittaessa massasta tulee hiukan kirpsakan makusta.

    VastaaPoista
  9. Tosi hieno kakku! Tuo tiara on vallan ihana!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tervetuloa toistekkin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...