Nyt sivuutetaan vähän ompeluksia ja puhutaan hilloista :D
Sain facebookin <3ihan itse tehty<3 sivuston kautta kunnian
Tämä oli niin positiivinen yllätys että pakko hehkuttaa täällä!
Olen aina kuvitellut hillon teon vaikeaksi ja aikaa vieväksi,
vielä mitä, helppoa ja nopeaa!
Tein paketista kaksi satsia hilloa.
Mansikka-mustikka (50/50)
Hiukan kohmeiset mustikat ja mansikat kokonaisina kattilaan,
hillosokeria sekaan. Ja keitettiin n8min.
Pois levyltä, Jäähdytettiin välillä sekoittaen,
(kuorittiin vaahto päältä, jota minulla synty tosi vähän)
ja sit annosteltiin lasipurkkeihin.
Ja ennen ku hillo ehti edes kunnolla jäähtyä sitä
jo testattiin pannarin päällä.
Hyvää, hyvää ja viel kerran hyvää.
Todella maukasta, marjaista ja ei liian makeaa.
Toisen hillon halusin sit hiukan erikoisemman.
Mansikka-banaani (50/50)
Soseutin kohmeiset mansikat ja banaanin.
Taas hillosokeri sekaan ja kattilaan.
Keittoaika sellainen 3min.
Ihanan pehmeä ja sileä hillo.
Tästä tuli banaanin vuoksi aika makeaa.
Mutta sopii mainiosti leivontaan, kuten tähän tekemääni
jogurtti-hyydyke kakkuun.
Hyvää tuli ja sitä mieltä oli myös perhekahvilassa väki,
mihin kakun tänään kiikutin.
Eritoten oli lasten mieleen.
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Meillä ei taideta enään valmishilloja ostaakkaan ja monta
eri makuyhdistelmää pyörii jo mielessä.
Vielä suoraan dansukkerin sivuilta tästä tuotteesta:
Hillo-marmeladisokeri
Dansukker Hillo-marmeladisokerin avulla persikka,
pakastevadelma tai vaikkapa sipuli löytävät uuden olomuodon.
Lopputulos on kiinteämpää, hedelmäisempää ja vähemmän makeaa
kuin perinteinen hillo
ja siksi omiaan myös mm. paahtoleivän kanssa tai liharuokien seurana.
Hillo-marmeladisokeri on helppo ja nopea käyttää.
Yksi paketti (330 g) on sopiva määrä yhdelle kasviskilolle.
Hillon/marmeladin keittoaika on vain joitakin minuutteja.
Raaka-aineiksi sopivat monipuolisesti tuoreet ja pakastemarjat,
kauden hedelmät ja vihannekset.
Hillo-marmeladisokeri sisältää sokerin lisäksi
kasviperäistä hedelmäpektiiniä, joka antaa hillolle/marmeladille kiinteyttä.
Tuotteen kaliumsorbaatti parantaa hillon säilyvyyttä
ja on tarpeen erityisesti vähemmän sokeria sisältävissä hilloissa ja marmeladeissa.
Tätä pitääkin kokeilla.
VastaaPoistaItekki aina miettinyt, et on niin vaikeeta tehdä ja sitten tuskaillu valmishillojen kanssa, kun maistuu niin tyhmälle...
Oi, näyttipäs pannari hillon kera herkulliselta. Tuota voisi kokeilla itsekin.
VastaaPoistaHillon teko on yllättävän helppoa. En edes muista koska olisin viimeksi maistanut teollista hilloa lukuun ottamatta Ikean luomuhilloa ja luomuviikunahilloa.
VastaaPoistaVarsinkin puolukkahilloa tulee tehtyä usein pieninä annoksina itse.
Kakku näyttää herkulle =P
Kiitos ideasta! Tuliskohan tuosta hyvää puolukkahilloa? Muita marjoja mulla ei enää pakasteessa ookkaan, ja puolukkahillo ois hyvää liharuokien kanssa.
VastaaPoistaKiitos vinkistä, en ollut tuollaisesta kuullutkaan.
VastaaPoistaLuovuin hillojen tekemisestä, kun olin pariin kertaan keitellyt hillot hillosokerin avustuksella pitkin hellaa ja lattiaakin :-D. Tuolla voisi tämä tumpelokin onnistua!
Aivan tosi helppoa on hillon teko :). Minäkin pääsin testaamaan tätä. Ja aivan ihanan makuinen. Minä kokeilin yhden satsin myös mikrossa, mansikkahilloa. Ja voi miten nopea, helppo ja hyvä. Aikaisemmin en ookkaa hilloja juuri ite tehny, mitä joskus kokeillu ja ollu niin työlästä, sottasta... Minäkin suosittelen tätä tuotetta :)!
VastaaPoistaMinäkin tein talvella hillosokerista hilloa. Enkä enää kaupan hilloja käytä, eihän niissä maistu marjat ollenkaan!
VastaaPoistaItse tehdyt hillot on hyviä :)
Välillä voikin ompelukset vaihtaa herkkuhetkiin : ). Ja herkullisen näköisiä hilloja, nams!!!!
VastaaPoistap.s. jos sinulla on ylimääräistä aikaa ja innostusta, niin tsekkaa haaste blogistani!