18.1.2011

Kirppuilua vaihteeksi :)


Eilen käytiin viemässä Oulunsalon TaikaPirttiin lisää tavaraa,
kun minulla siellä pöytä. Lähti mm- nämä uudet nb/s koon taskuvaipat.
Olen opetellut lisämään reisikuminauhat saumurilla 
 (samalla siis kun ompelen saumat),
joten kyllä tuli nopsaa nämä vaipat valmiiksi :) 
(samal leikkelin muutaman pienenemmän vaipan niist
pul-kankaisat mist ei riittänyt ellalle asti vaippaa).

Mut mikä kirppiskäynti se on jos ei kattele muiden pöytiin?! :D
Muumifani sai taas lisää sälää.
MuumiLotto tälläkertaa:
1,50e


 Tytöille lelulokero
(jossainvälis askarrellaan koloista "huoneita")
1e

 Meil on joku järjestely/asettelu kausi. Muumeja 
(ja välil muitaki leluja, mut ku muumit on nyt hot)
asetellaan riviin, rykelmiin, asetelmiin, sit ne kerätään rasiaan 
ja koht taas jatketaan, saattaa viihtyä kauankin järjestelemäs :)
(nytki reilun tunnin jo järjestelly noit muumejaan :D )

Raitatrikoo palanen 1e ja lasten "kangaspuut" 50sent.


Sain myös karsittua Ellan vaatekaapista pienet vaatteet pois.
Meillä on aika monenkirjavaa vaatetta, eiks vain?!


Uusia ostovaatteita näist on varmaan kolmet ja niistäki
yhden vain itse ostanut :D, muut kirppiksiltä ja
itse ommeltua. Onko muilla ompelevilla näin
että normikaupast ei osteta vaatteita?!

Vaatekaapin sisältöön mahtuis viel muutama pitkähih. mekko/tunika
ja parit perushousut. Kesävaatteita sit saaki koht alkaa suunnitteleen :D

12 kommenttia:

 1. Ihana tuo lokerikko! Sellaista olen itsekkin alkanut etsiskelemään.

  VastaaPoista
 2. Joo kyllä mulla on kans niin, että hyvin satunnaista on se uusien vaatteiden ostelu kaupoista. Farkkuja joskus harvoin, nekin yleensä kirppikseltä. Suurin osa lasten vaatteista ja kierrätettyjä tai itse ommeltuja. Ei aina edes muista, jos puuttuu vaikka takki, että voishan sitäö kaupoistaki katsella! ;D

  VastaaPoista
 3. Itse ostan kaupoista vaatteita silloin kun ei ehdi itse tekemään.Kalliimmat vaatteet yritän tehdä itse,kuten haalarit lapselle.Varsinkin keväthaalarit on helppo tehdä ja takit myös.Kirppareilta tulee suurin osa ostettua.Tosin alkaa niin iso oleen poika ettei tahdo enää hyväkuntoisia löytyä,jos ollenkaan,tytöille kyllä löytyy.Mistähän lie johtune,ehkä pojat kuluttaa ne paremmin loppuun :)

  VastaaPoista
 4. Meillä kolmelle isolle (10,11 ja 13v) ostetaan lähes kaikki kaupasta, kirppareilta tulee joskus harvoin tehtyä löytöjä. Kahdelle pienemmälle (4 ja 6v) ommellaan, ostellaan ja onneksi pienimmälle myös saadaan muualta.

  Kyllä isoillekin äitin ompelukset kelpais, mutta ei musta oo kivaa tehdä niin isoja ja yleensä omasta mielestä tylsiä vaatteita. :D Kangastakin menee jo niin paljon, että kaupasta saa monesti halvemmalla.

  VastaaPoista
 5. Ihana, minulla samanlaisessa lokerikossa on langat;)
  Ja vaattekaappi niin siisti! Itse käyn kaupoissa harvoin, joskus kun Lindexin eksyyn, niin katson MITEN vaattet ovat tehty, hehhhh. Harvoin ostelen. Huutiksesta tiettyjä juttuja ostan/etsin (luotan jo yhteen merkkiin, käytettynäkin kelpaa), kirpparilta myös harvoin kun tulee aika paljon ite ommeltu. Ulkohaalarit kyllä kaupasta....

  VastaaPoista
 6. Mäkin tykkään siitä lokerikosta.

  Aika vähän vaatteita tuolla kaapissa ;-). (no ei vain, meillä on aika paljon kun niitä saattaa yhtäkkiä tulla jostain kierrosta -tosin eivät ole sitten enää kovin hyväkuntoisia ->navetta/ rymyvaatteeksi mummolaan menevät sitten..)

  VastaaPoista
 7. Kivoja löytöjä.

  Aika vähän tulee kaupasta ostettua. Lähinnä sellaisia missä on tarpeeksi ihana kuosi ettei voi olla ostamatta tai sitten sellaista mitä en itse osaisi (jaksaisi?) tehdä. :) Mutta aikalailla perusvermeet tehdään nyt itse.

  VastaaPoista
 8. Ihanan siisti vaatekaappi. Meillä kolmella nuorimmalla (1,5v, 5v ja 8v) on suurin osa sisävaatteista itse tehtyjä. Kaupasta ostan jos tulee eteen jotain tosi kivaa ja halpaa. Myös alusvaatteet ja ulkovaatteet ostan. Tuo lokerikko on tosi kiva. Ja sinä se vaan aina löydät kankaita kirpparilta, voi kun sattuis joskus itellekki kohalle.

  VastaaPoista
 9. Hei kerro meille muillekin miten reisikumpparit ommellaan saumurilla? Ja meillä käytetään kyllä pojalla nykyään sisävaatteissa ainoastaan ite ommeltuja vaatteita. Sukat ja sukkikset ostetaan, ja ulkovaatteet.

  VastaaPoista
 10. Muakin kovasti kiinnostaa kuinka saumurilla kiinnitätä kuminauhat.
  Minä ompelen lähes kaikki vaatteet lapsille tai sitten jos kirpparilta eteen tulee jotain kivaa.Lähinnä farkkuja.Juuri ostin toiselle pojalle kahdet farkut jotka oli tosi hyväkuntoiset 2e kpl.

  VastaaPoista
 11. Mukavia kirppislöytöjä ja hienoja vaippoja oot ommellut :) eihän toki voi käydä kirpparille viemässä tavaraa ettei kurki toisten myytäviä ;) minulla ihan sama vika ja hyviä löytöjä sieltä niin monesti tekeekin että!! :) Meillä on kuusi lasta joten itse en todellakaan ehdi tekemään niin paljon vaatteita heille kuin haluaisin, mutta arvioisin, että kirppareilta hankittuja ja tuttujen kanssa kierrätettyjä vaatteita on meidän lapsilla yli puolet, osa sitten itsetehtyjä ehkä 1/4 ja loput ostovaatteita :) eilen kävin Seppälässä kierroksen ja päädyin ulos ilman mitään ostoksia, vaikka aletangot roikkuivat vaatteita täynnä... jotenkin tuli tyhmä olo, kun tietää, että kirpparilta saa hyviä käytettyjä niin mennä ostamaan kaupasta (kun haluan kuitenkin kierrätystä suosia)... siitä sitten jatkoinkin kirpparille, niin tein hyviä löytöjä lapsille :)

  VastaaPoista
 12. Hei, eipäs ole tullut mieleenkään tuo kumppareiden ompelu saumurilla! Loistava idea, pitääpä kokeilla (ja jos toteutusvinkkejä saisi niin vielä parempi...)

  Minäkin ihailen lelulokerikkoa. Meillä on myös tuo tavaroiden asetteluvaihe meneillään, eilen sain kiukkuisia tuhahduksia, kun olin siivonnut nuket ja pehmolelut ovien kahvoista pois. Kun NE KUULUU OLLA siinä.

  Meillä myös käyttövaatteet pitkälti itse ommeltuja. Sukulaiset ja tuttavat pitävät huolta, että valmisvaatettakin kaapista löytyy ;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tervetuloa toistekkin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...