22.12.2009

Tunika koossa 116cm

Pienoisten vastoinkäymisten jälkeen valmistui tämäkin joululahja.
Lahjan saajan äiti ei ole tietoinen blogistani, joten uskallampa laittaa tämän tänne :)

Kankaana löytö-palasta ostettu nanson trikoo. Kuvassa ei tule oikein kankaan ihanuus esille.
Lahjan saajan yksi mieliväreistä on lila ja tykkää pitää tunikoita/mekkoja/hameita, joten tunikan valmistin. Koko on 116cm ja kaava uusimmasta ottobre lehdestä.
Ja ne vaikeudet sitten...
Ekaks ompelu historiaani. Minun ompelu kokemushan ajoittuu tuonne yläasteikään, jolloin opettajan ja äidin avustuksella ompelin. Sit täs viimesen reilun 10v ajan on tullu ommeltua verhon käänteitä ja jotain muuta pientä, kunnes vuosi sitte aloitin maha-asukille ompeleen kestovaippoja ja innostuin taas ompelemisesta :). Nyt syksyllä alkoi sit vaatteiden teko harjoittelu ja moni asia opitaan kantapään kautta, eli moni asia tehdään ensin vaikeimman kautta ja kaikki ei aina onnistu, varsinkaan jos jotain ihan uutta kokeilee.

Yleensä teen ilman ohjeita ja sovellan omani mukaan (välil valmisvaatteesta mallia katsoen), nyt ajattelin tehdä ohjeiden mukaan alusta asti, ja olen sitä mieltä että jatkossakin sovellan itse...
Tässä tunikassa kaikki meni muuten ok, mut pääntien alavaran laitto ja piilovetoketjun laittaminen ei sujunut, niin että siitä olisi tullut siisti. Minusta työvaiheet meni aika hassusti ja tällä kokemuksella se ei vain onnistunut. Pari kertaa kokeilin ja sit meni hermo ja päädyin laittamaan nepparit.
Tavallisen vetoketjun osaan kyllä laittaa, pitänee tuota piiloketjua viel harjotella johonkin...
Loppuviimein olen kyllä oikein tyytyväinen lopputulokseen, vaikka usemmasta kohdasta jouduinkin purkaileen ja ompeleen uudestaan. Seuraava tunika tuleekin sitten jo paljon helpommin.

Sisko toi myös joululomalle tullessaan kestovaippakaupasta nämä velourit, nepparit ja joustokanttinauhaa (uusi tuttavuus minulle, pienet määrät tilasin testaukseen). Äkikseltään ja minun kangaskokemuksella vaikuttivat oikein hyviltä ja laadukkailta kankailta, innolla odotan että ehdin työstämään näitä :)3 kommenttia:

  1. Ihastuttava! Kangas on hienoa!
    Blogisi on minulle uusi tuttavuus ja heti jäin lukijaksi! =)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia:).
    Iita: todella kiva että olet lukijaksi alkanut. sinulla on myös kiva blogi ja käynkin aika-ajoin siel piipahtamas :D

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tervetuloa toistekkin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...