5.11.2009

Vaippa taas vaihteeksi...

..Sainpas tässä yksipäivä leikattua kaapissa aikansa lojuneen sateenkaari-pul-kankaan (taikapilvi) vaipoiksi. Sisälle camil-kuivaliinakangas (euromarket).

Kaavana on, ronja ja roope vaipasta piirtämäni kaava, kokoa L, neidille todella hyvän mallinen vaippa.

Yhden vaipan sain tälle illalle ommeltua, kaksi odottais vielä ompelua, laitan nyt ensin tämän yhden testaukseen reisikuminauhojen osalta, ettei ole liian tiukat. Neitini ku on hieman pullea reitinen...


Onhan tää kyl todella räikee ja pirtsakka kangas :O. Mut tuopa taas aurinkoa vaipanvaihtoihin.

Minulta on myös kyselty kauanko yhden vaipan ompelemiseen menee. Eli näin ihan amatööriompelijana, (joskin kymmeniä vaippoja ompeleena, eli oman tyylin ommella jo löytäneenä) menee yhden vaipan ompeluun alusta loppuun sellainen vajaa puolisen tuntia. Näin siis kun kankaat on valmiiksi leikattu.

3 kommenttia:

 1. Kuinka paljon kokemusta sulla oli ennestään ompelemisesta? Mua kiinnostaisi kanssa opetella ompelu ja toivoisin että osaisin itse ommella vaippoja. (Mulla on kyllä vielä aikaa opetella, en valitettavasti ole vielä tullut raskaaksi)

  Riina

  VastaaPoista
 2. Minun ompelukokemus sijoittuu yläaste iän käsityötunteihin ja siihen mitä kotosalla äidi opeissa tehnyt. Sen jälkeen en ole pahemmin ommellut, eli perusoppi vain hallussa ja ennen kuin aloin vaippoja ompeleen, oli 10v tauko ompelussa (tietty jotain verhojen käänteitä ommellu). Eli uskon että opit kyllä ompeleen vaippoja! Itse aloitin siätäyttö vaipoilla. Yksinkertaisimpia ommella (kun ei tarvi kiinteitä imuja ommella), sitten kun ompelu sujui siirryin pul-päällysteisiin taskuvaippoihin.

  mm. kestovaippayhdistys.fi ja
  kestovaippainfo.fi sivujen tee-se-itse osioista löytyy hyviä ohjeita. Niiden kautta minä "opiskelin" ompeluohjeita ja niksejä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tervetuloa toistekkin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...